Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

– I folkehøgskolen kan du gå med morgenkåpe hele dagen

Eivind Midbrød elsker folkehøgskolen, og kommer gjerne tilbake som miljøarbeider eller lærer ved en senere anledning. Han har hatt et fantastisk år på Karmøy Folkehøgskule og fått 70-80 nye venner.

 

Eivind Midbrød sammen med gode venner. Han er nummer to fra venstre i bildet.

Eivind Midbrød (20 år) fra Kristiansand søkte seg til Karmøy Folkehøgskule på grunn av gode ord fra nær familie.

– Fetteren min hadde vært elev her tidligere, og onkelen min «skrøyt» veldig av skolen. For min egen del var det et stort pluss at du kunne søke på to linjer, og dermed få oppfylt målsettingen om å få reist og opplevd mest mulig, sier Eivind Midbrød.

Lært mye om meg selv

Eivind, her i midten stående, sammen med gode venner på tur i Sør-Amerika.

Med linjene BRO Sør-Amerika og Reiseliv og spansk har kristiansanderen virkelig fått vind under vingene.

– For min del, som er en rastløs type, var det greit at det ikke var altfor mye teori. Sør-Amerika var jo en fantastisk opplevelse, og gav meg verdifulle erfaringer i forhold til å være på reise. I Brasil opplevde vi opptøyer under en fotballkamp. Det var en skremmende opplevelse, med skyting og slåsskamper, men vi kom oss unna på en trygg og rolig måte. Jeg lærte mye om meg selv der, og hvordan jeg reagerer ved slike krisesituasjoner. For det meste var denne turen fylt av et utall av spesielle opplevelser, som dødsveien mellom den bolivianske storbyen La Paz og den landlige lillebroren Coroico, sier Midbrød.

I Reiseliv og Spansk har Eivind hatt inspektør Eli Haaland som linjelærer.

– Eli er en utrolig kunnskapsrik lærer, og få kunne gjort en bedre jobb enn hun. Spesielt turene var kjekke. Selv om vi var nær 20 elever i klassen, var samholdet utrolig bra og vi kom tett på hverandre.

Vegger fylt av kjærlighet

Her er en kjekke gjeng fra et av internatene. Her får du gode venner. Eivind til høyre i bildet.

Når Eivind skal oppsummere året sitt ved skoen blir han ivrig.

– Jeg har opplevd året som veldig sosialt, har vel fått rundt 80 nye venner, både blant elevene og lærerne. Du merker at det mye kjærlighet i veggene og byggene ved skolen. For min del har det vært supert at du også har muligheten til å trekke deg tilbake. Noen ganger er det godt å være på rommet og slappe av. Det har gitt ny energi til resten av dagen.

Dette bildet er tatt fra Halloweenfeiringen. Skummelt, men moro. Eivind er nummer to fra venstre i andre rekke.

Friheten og respekten for hverandre trekker han også fram.

– Her har det ikke vært noen kleskrav, ingen personlighetskrav. Du kan gå med hva du vil, ta gjerne på deg morgenkåpen. Du kan være homofil uten å bli dømt av andre. Lærerne er mer som kamerater og venninner. For min egen del har jeg vokst som menneske og funnet retning for livet. Nå går forhåpentligvis turen til idrettsstudier i Bergen, eller Kristiansand. En god del av de som jeg har fått mest kontakt med skal til Bergen, og det hadde vært kjekt å følge opp disse vennskapene.

Målet med idrettsutdanningen er en dag å komme tilbake til folkehøgskolen.

– Jeg elsker dette skoleslaget, og håper jeg en dag kan komme tilbake, som stipendiat, miljøarbeider eller lærer, slutter Eivind Midbrød.