Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Opplev eventyrlige Afrika.

Vi besøker Masai Mara, Kenya, som er verdenskjent for sitt eksepsjonelle dyreliv. Foruten spennende safari, hjelper vi til på et barnehjem og skole – og besøker urfolket Masai. Kom i nærkontakt med elefanter, smak på verdens beste kaffe og slapp av på nydelige strender i Mombasa. Du vil få et rikt innblikk i bistand og menneskerettigheter, lære deg litt swahili, lage afrikansk mat og høre sterke historier fra afrikanere i Norge. Denne linjen handler om mer enn å reise. Du vil få et år som vil prege resten av livet ditt.

 

Linjens innhold:

På skolen arbeider vi med flere aktuelle tema som går på bistand, menneskerettigheter, verdens flyktningsituasjon og rettferdig handel. Det blir et enkelt språkkurs i swahili og du får være med å lage afrikansk mat. Vi forbereder oss til et praktisk prosjekt i Afrika. Kanskje vi i skoleåret 2020-2021 kan bidra med hjelp til å bygge opp en helsestasjon? Kun fantasien setter grenser for aktiviteter vi gjør for å få inn penger til vårt eget hjelpeprosjekt. Har du et talent? Kan du bruke det til å glede noen barn i Afrika? Vi satser på at vi alle har noe positivt å gi videre, og håpet er at du får bruke dette til noe verdifullt i forhold til andre mennesker. Vi får også møte afrikanske flyktninger på Karmøy, og bidra til at de får positive opplevelser sammen med oss. Vi bryter opp den daglige undervisningen noen dager. Da gjør vi noe sosiale aktiviteter sammen. Vi drar også på hytteturer, og finner på kjekke aktiviteter sammen. Noen av dem vil ikke ha noe med Afrika å gjøre, men gir noen gode pusterom.

 

Linjeturer:

Du får være med på en spennende linjetur til Kenya, hvor vi besøker hovedstaden Nairobi, nasjonalparken Masai Mara og Mombasa. Vi reiser i trygge minibusser, og benytter oss av tog og fly innenlands.

 

Pris:

Kr 27.000,- inklusiv linjetur til Afrika.

Tillegg: Vaksiner (gulfeber og hepatitt B)

 

Lærer:

Linjelærer vil være Leif Frode Svendsen som har god erfaring og kunnskap om Afrika.

leif.frode.svendsen@karmoy.fhs.no

 

Oppstart:

23.08.2020

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen BRO Afrika  – så velger du en av disse  linjene i tillegg: Friluftsliv Ekstrem – Multisport – Fokus Asia – Vokal Kor Solosang – Backpack Foto – Klær Design Redesign – Baker & Konditor