Baker & Konditor – Paris og Brussel

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Brussel og Paris med spennende besøk/kurs. Linjen er for nybegynnere og viderekommende.

Linjens innhold

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte festkaker!
Du får en innføring i baker- og konditorfaget.

Tema

  • gjærbakst
  • rørte- og piskede deiger
  • småkaker
  • festkaker
  • marsipanarbeid
  • sjokolade

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp

Du kan ha bakt en del fra før eller du kan være helt ny innen faget. Det er elevsammensetningen på linja som i stor grad avgjør hva som vektlegges. Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgave.

Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen som familiehelgen, julekaker til jul og andre arrangementer i løpet av året.
Passer for ALLE som vil lære/bli enda bedre til å lage gjærbakst og kaker!

Linjeturer

Spennende studietur til Brussel og Paris.

Brussel er verdenskjent for sin sjokolade, så her blir det kurs og omvisning/ smaking av sjokolade. Kulinarisk byvandring i Paris. Her skal vi lære mer om, eller rettere sagt få en sødmefylt smak av byens ærverdige konditortradisjoner.
Spennende og lærerik tur med mange søte godbiter og opplevelser.

Pris: kr. 24 000,- inkludert tur til Paris og Brussel.
Tillegg: Utgifter til mat på studieturen.

Oppstart: 24.august 2024

Krans
Ostekake
Pynten er viktig
Love is in the air, and in the cake.
Skoleboller
Godt brød
Gøy med sjokolade
Tre etasjer
Helene var en god hjelper i Baker og konditori klassen.

Les hva tidligere elever sier om linjen

Lærerikt og smakfullt linjevalg

“Jeg hadde nesten ikke bakt noe før jeg kom hit, men elsker å spise kaker, og i løpet av et år har jeg bakt mer enn jeg kommer til å bake til sammen for resten av livet mitt! Jeg fikk teste ut alt fra gjærbakst til festkaker, småkaker og alt annet baking har å by på. Jeg lærte meg mye forskjellige teknikker og enkle oppskrifter jeg kan bruke i hverdagen, i tillegg til litt mer kompliserte kaker og å bruke redskap jeg ikke kunne navnet på en gang. Jeg fikk prøve å lage brioche, «karmøykaka» og hvordan å pynte kaker så de ser litt mer innbydende ut. Marsipanpynting og fondantpynting var definitivt en utfordring, men gøy var det! Jeg gikk i en ganske liten klasse som ble veldig sammenspleiset. Jeg gledet meg alltid til tirsdagene, med god stemning, sosialisering, allsang og dans innimellom all bakingen. Toppen av kransekaka var jo vår utrolig tålmodige, gode, søte, snille lærer! Linjeturen gikk til Oslo der vi besøkte forskjellige bakeri og smakte på kaker. Høydepunktet var kurset med selveste Pascal! Det var lærerikt, og vi fikk spise kaker til vi holdt på å sprekke! Baker & Konditor passer for alle ferdighetsnivåer. Hvis du nesten aldri har bakt før som meg, får du en god mulighet til å utvikle deg og du får akkurat så mye veiledning som du selv ønsker. Hvis du er på et litt høyere nivå, får du frihet til å eksperimentere litt selv. Tusen takk for et smakfullt år!”

Jenny Otelie Drag Mikalsen
Hygge og nytte

“Baker & Konditor var en supergøy linje. Vi var en super gjeng med mye lek og gøy. samtidig som vi bakte noen fantastiske bakverk! Også bakte vi også da, og det ble noen fantastiske bakerverk! Det var også gøy å servere bakverket til de andre elevene og få skryt.”

Vetle Tangset