Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Deilig gjærbakst og flotte kaker!

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker!

Linjens innhold

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er salt og søt gjærbakst, rørte- og piskede deiger, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokolade.

Du kan ha bakt en del før, eller du kan være helt ny innen faget. Det er elevsammensetningen på linja som i stor grad avgjør hva som vektlegges. Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgave.
Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen som, familiehelgen med mange gjester og elevene så kan de bli 300 prs., kaker til jul med pepperkakehus og julemenner, krumkaker,smultringer osv.
Vi lærer å merke mat slik at gjestene vet hva innholdet i kakene er.
Vi reiser til Oslo og har dessertkurs hos Pascal , besøker flere bakere/ konditori, sjokoladefabrikk og ser hvordan de proffe gjør det. Vi besøker også bland annet: Mathallen og Ekebergrestauranten.

Pris:

kr. 4000,- inkludert tur til Oslo. Utgifter til mat kommer i tillegg.

Lærer

Marit Bersaas Wiestad

E-post: maritwiestad@hotmail.com

 

Galleri