Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!


Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, 3D-kaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Oslo og Paris med spennende besøk/kurs. Linjen er for nybegynnere til viderekommende. 

 

Linjens innhold:

 

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte selskapskaker!

Du får en innføring i baker- og konditorfaget. Noe av det vi kommer til å arbeide med er salt og søt gjærbakst, rørte- og piskede deiger, småkaker, festkaker, marsipanarbeid og sjokolade.

Du kan ha bakt en del før eller du kan være helt ny innen faget. Det er elevsammensetningen på linja som i stor grad avgjør hva som vektlegges. Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgave.

Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen som familiehelgen, julekaker til jul og Senkveld (arrangement med elever på skolen hver tirsdag).

 

Linjeturer:

Spennende studietur til Oslo og Paris.
I Oslo har vi pleid å besøke diverse bedrifter for inspirasjon og opplevelser. Det blir også ulike dessert- og bakekurs i løpet av turen. Noen av de plassene vi skal besøke i Oslo er Pascal, Freia sjokoladefabrikk og Mathallen.
På studieturen til vakre Paris skal vi lære å lage franske makroner, baguetter og croissanter. Dette blir en spennende og lærerik tur med mange søte godbiter og opplevelser.

Pris:

Kr 22.000,- inkludert tur til Oslo og Paris.

Tillegg: Utgifter til mat på studieturen.

 

Lærer:

Marit Wiestad

E-post: marit.wiestad@karmoy.fhs.no

 

Oppstart:

23.08.2020.

 

Hva tidligere elever sier om linjen Baker & Konditor:

Jeg hadde nesten ikke bakt noe før jeg kom hit, men elsker å spise kaker, og i løpet av et år har jeg bakt mer enn jeg kommer til å bake til sammen for resten av livet mitt! Jeg fikk teste ut alt fra gjærbakst til festkaker, småkaker og alt annet baking har å by på. Jeg lærte meg mye forskjellige teknikker og enkle oppskrifter jeg kan bruke i hverdagen, i tillegg til litt mer kompliserte kaker og å bruke redskap jeg ikke kunne navnet på en gang. Jeg fikk prøve å lage brioche, «karmøykaka» og hvordan å pynte kaker så de ser litt mer innbydende ut. Marsipanpynting og fondantpynting var definitivt en utfordring, men gøy var det! Jeg gikk i en ganske liten klasse som ble veldig sammenspleiset. Jeg gledet meg alltid til tirsdagene, med god stemning, sosialisering, allsang og dans innimellom all bakingen. Toppen av kransekaka var jo vår utrolig tålmodige, gode, søte, snille lærer! Linjeturen gikk til Oslo der vi besøkte forskjellige bakeri og smakte på kaker. Høydepunktet var kurset med selveste Pascal! Det var lærerikt, og vi fikk spise kaker til vi holdt på å sprekke! Baker & Konditor passer for alle ferdighetsnivåer. Hvis du nesten aldri har bakt før som meg, får du en god mulighet til å utvikle deg og du får akkurat så mye veiledning som du selv ønsker. Hvis du er på et litt høyere nivå, får du frihet til å eksperimentere litt selv. Tusen takk for et smakfullt år! Elev Jenny Otelie Drag Mikalsen – til venstre i bildet under

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Baker & Konditor var en supergøy linje. Vi var en super gjeng med mye lek og gøy. samtidig som vi bakte noen fantastiske bakverk! Også bakte vi også da, og det ble noen fantastiske bakerverk! Det var også gøy å servere bakverket til de andre elevene og få skryt.
Elev Vetle Tangset – i midten i bildet under.

 

 

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor – så velger du en av disse  linjene i tillegg: BRO Afrika – Bro Sør Amerika – Friluftsliv Sjø – Matglede – Reiseliv & Italiensk – wCare Miljø Solidaritet – Puls Trening Helse

 

Galleri