Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Aktiviteter og naturopplevelser knyttet til sjø og vann = Friluftsliv Sjø

Vi er stolte over å ha Norges flotteste klasserom – Åkrasanden – kåret til Norges fineste strand av Dagbladet i 2014!

Karmøy stiller med strender og hav på alle kanter – og du vil en få innføring i aktiviteter i det våte element pluss aktiviteter på land :-).

FANTASTISK linjetur til vakre Kroatia! Sjekk ut mange presentasjonsvideoer under!!

Oppstart: 22.08.2019

 

Linjens innhold:

Du velger fordypning dykking eller windsurfing

Vannsport (vannski/wakeboard/tube/airchair)

Fisking (stang- og garnfiske)

Båtførerkurs (tilbud til dem som ikke har dette)

Strømfiske (i samarbeid med Karmøy Jeger- og Fiskeforening)

Bølgesurfing

Seiling (2-Krona)

Kiting (windsurferne)

Kajakk/kano

Besøke Redningsskøyta mm

 

Linjeturer:

Fellestur dykkere og windsurfere til Kroatia. Dykkerne dykker og windsurferne ….windsurfer! Vi drar til vakre Bol på øya Brac utenfor Split. Krystallklar sjø, aktiviteter (bading, beachvolley mm, god mat…og kameratskap 🙂 På våren drar dykkerne til dykkeparadiset Bømlo og windsurferne tar kitekurs på snø på Haukeli. Sjekk ut flere av videoene fra Kroatia-turene våre! Garanterer deg en super tur!!

 

Annet:

I en friluftsgruppe vil du oppleve et sterkt og nært fellesskap. Opplevelser, samarbeid og en humørfull tone bidrar til dette. Videre vil en ved tilstedeværelse ved/i sjøen få respekt for naturen samt ivareta tradisjoner knyttet til sjø.

NB! Husk å oppgi i søknaden til skolen om du ønsker fordypning dykking eller windsurfing.

 

 

Priser:

Aktiviteter inkludert fordypning dykking

Pris kr 17 500,- inkludert linjetur med dykking til Kroatia og bruk av skolens/annet dykkeutstyr

Spesifisert hva du får av dykking:
PADI Open Water (grunnkurs) hvor vi tar teorieksamen/bassengtrening i Norge og deretter kursdykkene i det krystallklare Adriaterhavet i Kroatia. Når kurset er ferdig blir det ytterliggere dykking i Kroatia. Videre blir det Padi Advanced (videregående kurs) og dykking i Norge! NB! Fantastisk dykking på Karmøy/området rundt oss.

Tillegg til prisen:

Utgifter til legesjekk ca kr 500,-

ABC-utstyr (maske, snorkel, svømmeføtter og hansker) fra kr 700,-

Middager i Kroatia

 

Aktiviteter inkludert fordypning windsurfing:

Pris kr 11.000.- inkludert linjetur til Kroatia.

Tillegg til prisen: Middager i Kroatia

 

Presentasjonsvideoer:

Presentasjonsvideo Friluftsliv Sjø. Laget av elev Magnus Ross Gibson

Sjekk ut video laget av Erlend hvor linjen surfer på en av Norges fineste strender – Sandvesanden:

Stemningsbilder fra Friluftsliv Sjø 2014/2015! Caribbean…. No Karmøy!!!!!

 

Dykkernes egen video fra linjetur Friluftsliv Sjø til vakre Bol på øya Brac i Kroatia oktober 2015:

 

Kul video fra meget fornøyde elever fra årskull 2014/2015!

Videoteaser fra skoleåret 2015/2016:

 

Les hva tidligere elever skriver om Friluftsliv Sjø:

First of all: Wow, for et år!! Vi ankom Karmøy FHS og Friluftsliv Sjø med litt diffuse forventninger om hva året kom til å bringe, og disse forventningene ble jaggu meg sprengt (til de grader også)! Kristin Mjelde og Vemund Fjeld

 

 

 

 

 

 

 

 

Masse nytt og spennende. Livet på havdypet, nytelsen av å surfe både på bølger og i vind, og ikke minst kicket av tube og vannski bak en motorbåt. Angret ikke et sekund på valg av Fr Sjø og Fr Ekstrem. Tobias Stene 

 

 

 

 

 

 

 

Opplevde fantastiske undervannseventyr flere steder i Norge og også i Kroatia. Alltid rå stemning i minibussen enten det innebar P1 eller karaoke for full hals. Gunnar og JK – herlige lærere!!! Sofie Sandvig (hoppende glad som nr 8 fra venstre)

Er du gira på å tilbringe en dag i uka som oftest i våtdrakt? Det høres kanskje ikke så kult ut, men vi kan love deg at det som oftest blir ukas beste dag! Friluftsliv – Sjø er en av torsdagslinjene på Karmøy Folkehøgskule. Linja er veldig populær og blir fort full, og det er ikke uten grunn. Humøret er alltid på topp og vi gleder oss masse når torsdagen nærmer seg fordi vi vet det kommer til å bli en super dag.

Det er mange gode grunner til å velge Friluftsliv Sjø som ett av linjefagene på Karmøy. For det første er det både jenter og gutter på linja, noe som gjør at vi er en gjeng fylt av humor, kreativitet og latter. For det andre har vi en veldig variert timeplan, utfordringene er mange, og blant annet innebærer det at vi får ganske så heftige facebook-bilder. I tillegg har vi supre linjeuker. Dykkerne tok dykkerlappen mens windsurferne dro til Italia. Og ikke minst har vi to av skolens beste lærere med oss. De er rett og slett fantastiske! Alltid gjør de det de kan for at vi skal trives, de tilrettelegger aktivitetene og yter maks hele tiden. De er alltid engasjerte og like ivrige som oss.

Ettersom man kan fordype seg i to ting på linja er det ikke alltid hele klassen er sammen. Når dykke- og windsurfeforholdene er gode er vi ikke seine med å dra på hvert vårt sted for å drive med aktivitetene. Dykkerne drar til forskjellige steder for å utforske havbunnen, fange krabber og for å se etter kamskjell. Hvis fangsten er god lukter det ofte godt på skolekjøkkenet når de er tilbake. En fin bonus du ikke får på andre linjer.

Windsurferne befinner seg som regel på Åkra der forholdene pleier å være veldig gode. Naturen er kjempeflott med kritthvit sand og gjennomsiktig hav, så opplevelsen blir ekstra fin. Brettene vi bruker er oppbevart på stranden, det tar derfor ikke lang tid fra vi har ankommet til man ser flere seilbrett på vannet.

Når kulda setter inn som verst på Karmøy er klassen mer samlet. Da har vi blant annet dratt på hytteturer, sett på forskjellige båter, badet i innendørshaller og spilt curling. Fisking, casting og fluebinding er andre aktiviteter vi har drevet med. Når det har vært uvær har vi dratt på stormsafari, når bølgene har vært gode på Sandvesanden har vi prøvd bølgesurfing, og kanoene har vi brukt på fine soldager. Grilling, volleyball og kakaodrikking er også ofte innslag på torsdagene.

Det er rett og slett herlig å gå på friluftsliv – sjø!

Skrevet av Jonas, Julie og Kjersti 🙂

 

Lærere:

Gunnar Eide (dykking) og John Kristian Hausken (windsurfing)

 

Karmøy Folkehøgskule – skolen hvor du velger 2 linjer!

Det vil si at dersom du vil begynne på Friluftsliv Sjø – så velger du en av disse linjene i tillegg:

Multisport – BRO Afrika – BRO Sør Amerika – Klær & Design – Friluftsliv Ekstrem – Baker & Konditor

 

Bading Friluftsliv jolleseiling IMG_7013 Kjersti windsurfet i frisk bris Marita og LivIMG_0582 P1020004 P1010968 P1020163 SONY DSC SONY DSC SONY DSCreceived_m_mid_1410982962919_e5cee0aeec600f6687_0 received_m_mid_1410982981174_4cb00e7a6974c35117_0 received_m_mid_1410982971530_db1a2a7461e6c44d10_0

 

Galleri