Tasty FoodExperience- Toscana, Italia
På denne linja lager vi spennende mat fra inn- og utland! Streetfood fra mange verdensdeler. Fest- og hverdagsmat, Tur til Toscana i Italia inspirert av lokalt kjøkken og besøk på vingård.
Linjens innhold
Lage spennende matretter fra inn- og utland. Festmat og hverdagsmat.
- Kunnskap om råvarer og basisteknikker
- Pizzalaging i steinovn, vegetar, baking, pølsekurs, hybelmat på studentbudsjett, m.m
- Helse, miljø og økonomi
- Bærekraftig mat og matproduksjon
Tema
- Lære om Streetfood fra mange verdensdeler, bli kjent med ulike matkulturer og mathistorie
- Lære om prosessen fra råvare til ferdig rett
- Lære og lage mat som er bra for helsa, miljøet og lommeboka
- Lære om norske og internasjonale mat-tradisjoner og mat-trender
- Samarbeid og fellesskap
- Matglede og kreativitet
Litt om hvordan undervisningen er lagt opp
I vårt lyse og store kjøkken lager vi mange gode retter som klassen spiser, i stedet for middag sammen med de andre den dagen. Andre ganger bidrar vi til felleskapet og skaper matglede for alle på skolen. Praktiske øvelser, men noe teori for å få forståelsen av faget.
Linjetur
Vi drar til Toscana, regionen i Italia hvor mat og vin står sentralt. Her skal vi smake oss gjennom mange spennende byer og steder inspirert av lokalt kjøkken og kultur.
Pris: Kr 22000,- inkludert studietur til Toscana i Italia.
Tillegg: Noen middager på linjeturen
Oppstart: 24.august 2024
Les hva tidligere elever sier om linjen
En sann glede.“Matglede med linjelærer Tone var i bunn og grunn ren GLEDE! Engasjementet som var lagt ned i den linjen skapte enormt med iver i klassa og det var alltid tid til både kos og læring hver torsdag i Matglede!.”
Sandra Stokke
Gledet oss hele uka.“Linjedagene med Matglede var den dagen du gikk hele uken og gledet deg til, og det er ikke rart når Tone gikk inn for å gjøre Matglede noe å glede seg til. Vi lærte å lage mye god og variert mat.”
Sanna Frøshaug og Anna-Sylvia Evensen