Tasty FoodExperience- Toscana, Italia

På denne linja lager vi spennende mat fra inn- og utland! Streetfood fra mange verdensdeler. Fest- og hverdagsmat, Tur til Toscana i Italia inspirert av lokalt kjøkken og besøk på vingård.

Linjens innhold

Lage spennende matretter fra inn- og utland. Festmat og hverdagsmat.

  • Kunnskap om råvarer og basisteknikker
  • Pizzalaging i steinovn, vegetar, baking, pølsekurs, hybelmat på studentbudsjett, m.m
  • Helse, miljø og økonomi 
  • Bærekraftig mat og matproduksjon

Tema

  • Lære om Streetfood fra mange verdensdeler, bli kjent med ulike matkulturer og mathistorie
  • Lære om prosessen fra råvare til ferdig rett 
  • Lære og lage mat som er bra for helsa, miljøet og lommeboka 
  • Lære om norske og internasjonale mat-tradisjoner og mat-trender  
  • Samarbeid og fellesskap 
  • Matglede og kreativitet 

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp

I vårt lyse og store kjøkken lager vi mange gode retter som klassen spiser, i stedet for middag sammen med de andre den dagen. Andre ganger bidrar vi til felleskapet og skaper matglede for alle på skolen. Praktiske øvelser, men noe teori for å få forståelsen av faget.  

Linjetur

Vi drar til Toscana, regionen i Italia hvor mat og vin står sentralt. Her skal vi smake oss gjennom mange spennende byer og steder inspirert av lokalt kjøkken og kultur. 

Pris: Kr 22000,- inkludert studietur til Toscana i Italia. 
Tillegg:  Noen middager på linjeturen 

Oppstart: 24.august 2024

Les hva tidligere elever sier om linjen

En sann glede.

“Matglede med linjelærer Tone var i bunn og grunn ren GLEDE! Engasjementet som var lagt ned i den linjen skapte enormt med iver i klassa og det var alltid tid til både kos og læring hver torsdag i Matglede!.”

Sandra Stokke
Gledet oss hele uka.

“Linjedagene med Matglede var den dagen du gikk hele uken og gledet deg til, og det er ikke rart når Tone gikk inn for å gjøre Matglede noe å glede seg til. Vi lærte å lage mye god og variert mat.”

Sanna Frøshaug og Anna-Sylvia Evensen