Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Reiseliv & Italiensk – Italia

Vil du lære deg italiensk og oppleve byer i Italia? Foruten kunnskap om Italia lærer du om reiseliv- og reiseplanlegging, kulturforståelse og turistattraksjoner. Spennende linjetur til vakre Italia. 

 

Lær om reiseliv og italiensk i praksis!

 

Linjens innhold:

Du får innføring i italiensk. Undervisningen er beregnet på deg som ikke kan italiensk fra før eller som har litt kunnskap i italiensk.

Videre ser vi på reisemål i Italia, Europa og resten av verden. Vi fokuserer også på Norge som reiselivsdestinasjon – med sine fantastiske serverdigheter og attraksjoner.

Andre tema vi tar opp kan være:

  • Kulturkunnskap
  • Reiseplanlegging
  • Mat fra andre land
  • Kundebehandling og service

Kunnskapsformidling og prosjektarbeid

Vi besøker reiselivsbedrifter og attraksjoner i nærområdet (Rogaland/Hordaland).
Syreneset Fort på Karmøy, traktorsafari til Eikemo, kanskje rib-safari i Haugesund, tur til Stavanger og Bergen  og kulturstien på Åkrasanden kan være noen av det vi vil oppleve.

Videre skal du få planlegge din drømmereise og være med å planlegge studieturen til Italia.

 

Linjeturer:

Reisen til Italia kan gå til byer som Venezia, Firenze, Pisa, San Gimignano Napoli og Roma. Reisen planlegges i samarbeid med linjens elever. Det som er sikkert er at det blir en spennende reise.

 

Pris:

Kr 20.500,- inkludert linjetur til Italia.

Tillegg: Utgifter til mat i Italia.

 

Lærer:

Eli Haaland

E-post: eli.haaland@karmoy.fhs.no

 

Oppstart:

23.08.2020

 

Hva tidligere elever sier om linjen Reiseliv & Spansk:

NB! For skoleåret 2020-2021 er har linjen skiftet navn til Reiseliv & Italiensk.

«På Reiseliv & Spansk fikk vi være med å bestemme og planlegge de ulike destinasjonene og utfluktene vi ønsket å dra på. Vi fikk blant annet lært mye om reiseliv, spansk og spansk kultur, som kom godt med når vi skulle planlegge turene vi skulle dra på. Lærerne var veldig flinke og erfarne som gjorde at det vi lærte var spennende, og jeg lærte masse nytt i løpet av året på Karmøy FHS. Linjeturene gikk til Malaga og Praha som er to utrolige fine destinasjoner som jeg aldri har besøkt før, men som jeg gjerne vil besøke igjen. I Malaga kunne jeg praktisere spansken min, som gjorde det veldig morsomt og spennende å lære mer spansk. Vi har også vært på mange andre turer som traktorsafari, ribbsafari, et besøk i Høyt og Lavt klatrepark som var utrolig gøy å prøve ut. Alt i alt har jeg hatt et utrolig fint og minnerikt år på Karmøy FHS med linjen.  Jeg har fått mange gode opplevelser. Takk til Eli og Asbjørn for et kjempeflott og uforglemmelig år på Reiseliv & Spansk!».  Elev Silje Cubedo Christensen – til venstre på bildet under.

«Reiseliv &  Spansk var en morsom og lærerik linje med ulike aktiviteter. Jeg fikk lære språket, men også mye om kulturen og historien i Spania. Dette toppet seg med en tur til fantastiske Malaga, der vi fikk smake mye god mat og sett det meste. I tillegg fikk vi lære om reiselivet i nærområdet og sett verdien i attraksjonene fra hjemstedene våre og på Karmøy. Blant annet var vi på traktorsafari og klatrepark ikke langt unna skolen og hadde det veldig gøy. Året på Reiseliv & Spansk var kjempefint og ga meg erfaringer og venner jeg ikke ville vært foruten». Elev Ingvild Sinnes Wannebo – nr 2 fra venstre på bildet under.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Reiseliv & Spansk er en linje som passer fantastisk bra til alle som er glade i å reise og lære om forskjellige kulturer og verdier, både i klasserommet og i utlandet. Her får man opplæring i et annet språk, samtidig at man får være på utflukter i Norge og turer til utlandet.  Personlig har denne linjen vært en både til Spaniae linjen vært en kjempeopplevelse for meg hvor jeg har lært å kjenne mange nye mennesker: På reiser til utlandet, rundt i nærområdet samt hyggelige stunder i klasserommet med gode lærere.  Anbefaler linjen Reiseliv & Spansk». Elev  Joost Mulder – i midten på bildet under.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Reiseliv & Italiensk – så velger du en av disse  linjene i tillegg: Friluftsliv Ekstrem – Multisport – Fokus Asia – Vokal Kor Solosang – Backpack Foto – Klær Design Redesign – Baker & Konditor 

 

 

 

 

Galleri