Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

BRO – Sør Amerika

Engasjement, solidaritet og kultur. Innføringskurs i portugisisk. Du vil være med på å organisere og gjennomføre ulike innsamlingsaksjoner. Besøk av bistands- og menneskerettighetsorganisasjoner. 3 ukers tur til Sør – Amerika. Brasil: Barnehjem, villmark og Rio i Brasil. Peru: Lima og Machu Picchu. Bolivia: La Paz, Dødsveien på sykkel og bistandsprosjekter. Denne linjen handler om mer enn å reise. Du vil få et år som vil prege resten av livet ditt.

Linjens innhold:

Vi arbeider med globalisering, kulturforståelse og Sør-Amerika.

Vi samler bl.a. inn penger til indianerbarn i Bolivia. BRO har som mål å gi 40 barn hvert år en framtid med mat og skole. Dette gjør vi ved flaskeinnsamlinger, tombola,  lysaksjoner mm. Vi arbeider også aktivt med temaet rettferdig handel. Vi legger også inn litt undervisning i portugisisk slik at du kan kommunisere med barna på barnehjemmet der vi skal bo i São Paulo.

 

Linjeturer:

3 ukers fantastisk studietur til Sør – Amerika.

Bolivia:

Å gi barn i Bolivia en fremtid.

Besøke bistandsprosjekter

Sykkeltur på Dødsveien i La Paz

Peru:

Lima

Sivøyene

Machu Picchu

Brasil:

Møte med barn på et barnehjem i São Paulo og Rio (hvor turen avsluttes)

3 dagers villmarkstur i Pantanal.

 

Videre blir det kortere linjeturer til Utsira og Olalia i nærheten av skolen.

 

Annet:

Forutsetninger for å gå på linjen BRO:

  • At du vil engasjere deg for andre mennesker
  • At du er samarbeidsvillig
  • At du liker utfordringer både fysisk og psykisk

 

Priser:

Linjekostnad inkludert tur til Sør-Amerika kr 27.500,-

Tillegg:  Utgifter til noe mat. Vaksiner valgfritt – men alle må ha gulfebervaksinen.

 

Oppstart:

23.08.2020

 

Linjelærer:

Geir Torgeresen som har lang erfaring og kunnskap om Sør-Amerika.

E-post: geir.torgersen@karmoy.fhs.no

 

Les hva tidligere elever skriver om BRO Sør -Amerika:

«BRO Sør-Amerika var en fantastisk opplevelse. Det jeg likte godt var at linjen rommer så mye. Alt fra å lese artikler om dagsaktuelle konflikter i Sør-Amerika til å kunne å gjøre en forskjell for andre gjennom ulike aksjoner. Turen til Sør-Amerika er et uforglemmelig minne. Vi gjorde så utrolig mye kult som blant annet å dra til Machu Picchu og sykle ned dødsveiene i Bolivia. Sist, men ikke minst, var det sterkt å besøke barnehjemmet i São Paulo som vi hadde samlet inn penger for og stått på for hele året». Elev Anna Maria Sæther  – på bildet under stående i midten på gjerdet.

«Machu Picchu, det sterke samholdet på linjen og alle minnene vi hadde sammen 🙂 Godfølelsen som blir skapt ved å hjelpe barn i nød. Vi satt stor pris på lærer Geir sin humor og positivitet. Anbefaler BRO Sør Amerika – ett år – «once in a life time!» Elevene Ina Hjeltnes Linnekaste og Eivind Midbrød – bildet under fra Machu Picchu i Peru.

«Reisen til Sør-Amerika er mitt favorittminne fra året på folkehøyskole. Både arbeidet vi gjorde før og der nede var spennende og læringsrikt. Vi fikk muligheten til å bli kjent med så mange utrolige ildsjeler som jobber for en bedre verden. Vi fikk oppleve så mye gøy som paragliding, Jesus statuen, Cobacbana, bo på barnehjem, ridning i bushen og Matchu Picchu. Læreren vår Geir Torgersen, har mye erfaring og kontakter innen bistand både i Norge og sør- Amerika noe som gjør at arbeid vi gjør går direkte til prosjektene og vi sikrer at pengene kommer frem. Anbefaler alle denne fantastiske linjen, sitter igjen med minner for livet». Elev Julie Ekrheim – bildet under.

 

«BRO Sør-Amerika ga oss mange gode, fine og sterke minner. Reisen til Sør-Amerika var det beste med hele året, men vi gjorde også mye gøy og viktig i forkant av turen. Vi lærte masse om veldedighet i forskjellige land, og var også med på å samle inn penger til et barnehjem som vi besøkte i Brasil. Vi hadde flaskeinnsamlinger i nærområdet rundt skolen. Vi hadde innsamlingsaksjon på en fotballkamp mellom Brann og Haugesund, heia Brann. Og masse mer. I januar dro vi på en reise til Sør-Amerika, vi startet i Peru, så dro vi til Bolivia og avsluttet turen i Brasil. Vi fikk opplevd enormt mye på de tre ukene vi var der, og vi er veldig takknemlige for at vi fikk muligheten til å dra. Vi besøkte ulike veldedighetsprosjekter, og var på et barnehjem i Brasil, men det var slummen i Brasil som gjorde mest inntrykk på oss begge. På turen gjorde vi også mye gøy, vi syklet dødsveien i Bolivia, var på Machu Picchu i Peru og vi fikk solt oss litt på Copacabana i Brasil. Vi hadde et fantastisk år på Karmøy, og anbefaler alle et år her!». Elevene Frida Lyngvær  (første bildet under) og Ida Sofie Handeland (andre bilde under).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Hadde 2 fantastiske år på skolen. Først som elev og så som miljøarbeider. Anbefaler alle å ta et år på folkehøgskule. Anbefaler skolen på det varmeste og spesielt linjen til Geir, dvs BRO – Sør Amerika». Elev Åsmund Lavik

 

Presentasjonsvideo:

 

 

NB!

Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen BRO Sør Amerika – så velger du en av disse  linjene i tillegg: Friluftsliv Ekstrem – Multisport – Fokus Asia – Vokal Kor Solosang – Backpack Foto – Klær Design Redesign – Baker & Konditor 

 

 

 

 

 

 

 

Galleri