Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Fellesfag og valgfag

Undervisning på linjene ligger vanligvis på tirsdager og torsdager. De andre ukedagene har vi både fellesfag og valgfag.

Fellesfagene våre er i år gym, allsang/kor, rektors time, livssynsorientering og ernæring.

Vi har også en rekke spennende valgfag – elevene våre har minst 3 valgfag i løpet av en normal uke.

Eksempler på valgfag er dans, golf, båtførerprøven, teorien til førerprøven, volleyball, fotball, friluftsliv, matlaging, søm&design, gitar, sykkel, filmkunnskap, kreativt verksted, godt å vite kjekt å kunne………….o.s.v

FriluftslivTaco

Å tenne en ild

Undervisningen hos oss foregår ute i naturen rundt et bål, over bøkene i et klasserom eller på scenen. Linjene våre er ganske ulike og undervisningen preges av det.

Vi ønsker imidlertid at du skal få interesse for faget uten at det er resultatet til eksamen som er avgjørende for innsatsen din. Interessen for faget kommer gjennom det å få mer kunnskap, gjerne lagt fram på en spennende måte. Det betyr ikke at du bare kan være passiv mottakende. Vi ønsker aktive, engasjerte elever som gjerne vil lære.

Det har blitt sagt at undervisning er ikke å fylle en sekk, men å tenne en ild!

Utkledning og prosjekter

Det er ofte temadager om lørdagen. Temaene kan variere fra natursti til foredrag av en kjent foredragsholder.

Noen dager i løpet av året kutter vi ut den vanlige timeplanen og har temadager. Noen år har vi hatt humor på dagsplanen, andre ganger har vi hatt miljø eller andre tema. For noen år tilbake hadde vi  prosjektuker hvor det eneste vi visste var at vi skulle ha en forestilling.

Temaene elevene har bestemt har vært “Hva skjer à?”, “Norge rundt” og “Det var en gang, eller var det det?” Det ble noen flotte forestillinger. Dette skoleåret skal vi ha prosjekt i november, men vi har ikke bestemt tittel enda. Vi gleder oss!