Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Fikk en panda i Sør-Amerika

Line Hexeberg ville ikke slutte på Karmøy Folkehøgskule. Kjekke aktiviteter, turer og gode vennskap har gitt henne et utrolig verdifullt år.

Tekst: Leif Frode Svendsen
Foto: Torkild Groven

Line Hexeberg (20 år) var ikke i verdens beste form da hun kom til Karmøy Folkehøgskule. Men på linjen Puls fikk hun utfolde seg med variert og kjekk trening.

– Jeg har alltid likt å trene, og hjemme i Brønnøysund trente jeg på treningsstudio og likte ellers å være i aktivitet. Men jeg visste ikke helt hva jeg gikk til når kom til Karmøy. Men stolte på at PULS var en linje for alle, som det stod på nettsiden, selv om det innbefattet mye aktivitet. For meg var det en perfekt kombinasjon å ha linjene Puls og BRO Sør-Amerika. På BRO er det litt mer stillesittende, derfor var det moro å bevege seg litt en hel dag i uken, sier Line Hexeberg.


Line i godt humør under en treningsøkt. Og pandaen er med, like over håndleddet på den ene armen.

Hun svarer uten å tenke på spørsmålet om årets høydepunkt på Puls.

– Turen til Lanzarote og senteret Club La Santa var helt spesiell. Samholdet mellom oss elever var fantastisk og det var masse forskjellige aktiviteter vi kunne være med på. Jeg husker spesielt godt en dansetime med hip-hop og en time kalt HIT (High Intensive Training) som var kjempegøy. De gangene vi hadde kampsport her i Kopervik var også kjekt, sier Line Hexeberg ivrig.

Ville ikke slutte


Samholdet trekker Line fram som en av de beste tingene ved å gå på Karmøy Folkehøgskule.
I et hjemmekoselig miljø på Karmøy Folkehøgskole, har Line satt pris på muligheten til å trekke seg litt tilbake på rommet.

– Det har vært mange gode stunder, og egentlig ville jeg ikke slutte på skolen, men det må jeg jo. Skolen er jo ikke altfor stor, noe som gjør det koselig. Hele veien er det aktiviteter du kan være med på, men det er liksom ikke prating og full guff fra 24-7. Trenger du alenetid, kan du trekke deg tilbake til rommet ditt. Men for meg har noe av det beste vært alle folkene og alle de gode vennskapene jeg har fått. Lærerne er snille og flinke til å ta vare på oss.

Fikk en panda i Sør-Amerika

To fine tatoveringer, tatt på skoleturen til Sør-Amerika, gjør det enklere å huske alle de gode minnene fra et rikt skoleår.

– Jeg hadde planlagt dem på forhånd, hvor den ene er av en panda, yndlingsdyret mitt som liten. Og som et minne om en flott tur, fikk jeg tatovert inn en fin sol.

Nå går turen videre for Line, som har søkt seg inn på vernepleierstudiet flere steder i Norge.

– Jeg har søkt i Oslo, Trondheim og Bergen, så jeg flytter videre. Kjekt er det å tenke på at hvor enn jeg havner, så vil jeg møte venner fra «skola» her på Karmøy, slutter Line.

Bilde øverst:
Line Hexeberg har kost seg skikkelig med treningen på Puls. Denne linjen krever ikke at du er i kjempegod form, men er perfekt for deg som liker å bevege deg litt.