Karmøy Folkehøgskule - Skolen på Norges beste vestkant!

Karmøy FHS

TO ELEVER OM DET Å GÅ PÅ KARMØY FOLKEHØGSKULE

Hvorfor trivdes våre tidligere elever Ingrid og Aleksander seg så på Karmøy Folkehøgskule?

Fra intervju med Ingrid og Aleksander i Fjord1`s magasin «Underveis»

Karmøy Folkehøgskule skiller seg litt ut fra de de fleste andre folkehøgskolene i Norge. På denne skolen – som ligger like ved Haugesund mellom Bergen og Stavanger – velger elevene 2 linjer. Valg av 2 linjer krydret med mange spennende valgfag gir stor variasjon i skolehverdagen. Dette setter elevene stor pris på!
Halvveis i skoleåret møter vi Ingrid (19) fra Ås og Aleksander (19) fra Lillehammer. De er meget fornøyd med valg av Karmøy Folkehøgskule, skolens personale, medelever (venner!!) og ikke minst sine linjer. Ingrid valgte linjene Friluftsliv Sjø og BRO (Bistand Reise Oppdrag). Hun sier at på dette halvåret har hun blant annet surfet, dykket i Norge og Kroatia samt vært med på ulike bistandsprosjekt. Om kort tid drar hun på linjetur tvers over Sør-Amerika (Bolivia, Peru og Brasil) – ja hun gleder seg. Aleksander valgte linjene Asia – rundreise Kina og Puls. Aktiviteter han har vært på her spenner seg fra kinesisk matlaging til treningsleir på Club La Santa på Lanzarote. I mars drar han med Asia linjen på en lang rundreise til Kina og Mongolia. Aleksander ser frem til å gå på Den Kinesiske Mur samt prøve å ri på hest på steppene i Mongolia.
Fantastiske strender

Visste du at en av de vakre strendene på Karmøy – Åkrasanden – ble sommeren 2014 kåret til Norges fineste sandstrand? Stranden ligger kun 6 km fra skolen – og er et eldorado for windsurfing og strandaktivitet året rundt. Ingrid liker seg imidlertid bedre på Sandvesanden lenger sør – som er et eldorado for bølgesurfing.
Studietur til Kina og spennende linjeturer inn- og utland

Skolens felles skoletur går til Kinas hovedstad Beijing. Millionby med kontraster og opplevelser. Verken Ingrid og Aleksander har vært i Kina før – så dette blir en ny opplevelse. De sier høydepunktene i Beijing kommer som perler på snor: Den Kinesiske Mur (selvfølgelig), Den Forbudte By, OL-anleggene, vannvittig akrobatikk- og Kung Fu Show, kinesisk kultur… og mulighetene for shopping. Linjeturer til Sør- Amerika, Alpene, Kroatia, London, Malaga, Lanzarote, Kina/Mongolia mm

Andre gode grunner til å velge Karmøy Folkehøgskule?
«Flere!!» – sier østlendingene som har gjort vestlendinger av seg dette året. De nevner kjekke medelever (inn- og utland), dusj- og toalett på de fleste rom og god kommunikasjon med buss- og fly til hele landet. En annen grunn er mulighetene for aktiv fritid. På skolen er det gymsal, spinningrom, billliardbord, håndarbeidsrom, bibliotek og bordtennis. Like ved skolen er det to treningssentre, svømmehall, tennisbaner og kunstgressbane. 10 minutt gange fra skolen er det fin lysløype og frisbeegolfbane. Annet å nevne? Aleksander trekker frem «trådløst nett på internatene er jo greit…»

———————————————————————————————

Skoleåret 2017-2018 tilbys12 linjer – du kan velge 2 av dem.
Hvilke ville du valgt?

Linjevalg 1 (velg en av disse):
Friluftsliv Ekstrem – BRO – Multisport – Vikingtid – Baker & Konditor – Asia

Linjevalg 2 (velg en av disse også):
Friluftsliv Sjø – Puls – Psykologi & Omsorg – Reiseliv & Spansk – Matglede & Matopplevelser – Vokal

Frister dette? Sjekk ut mer på www.karmoy.fhs.no eller på sosiale medier. Du kan søke skoleplass frem til skolestart august 2017 – vi tar opp elever fra og med 01.02.2017.

DCIM100GOPRO

DCIM100GOPRO

IMG_3750 iStock_000014374213_Large

DCIM100GOPROGOPR0106.

DCIM100GOPROGOPR0106.

til gunnar