Baker & konditor – Paris

Her får du utfolde deg i gjærbakst, småkaker, festkaker, 3D-kaker, marsipanarbeid og sjokoladepynt. Studietur til Oslo og Paris med spennende besøk/kurs. Linjen er for nybegynnere og viderekommende.

Linjens innhold

Dette er linja for alle som ønsker å glede seg selv og andre med deilig gjærbakst eller flotte festkaker!
Du får en innføring i baker- og konditorfaget

Tema

  • Salt gjærbakst
  • Søt gjærbakst
  • Rørte deiger
  • Piskede deiger
  • Småkaker
  • Festkaker
  • Marsipanarbeid
  • Sjokolade arbeid

Litt om hvordan undervisningen er lagt opp

Du kan ha bakt en del fra før eller du kan være helt ny innen faget. Det er elevsammensetningen på linja som i stor grad avgjør hva som vektlegges. Du vil få små og store utfordringer underveis samt spennende prosjektoppgave.

Linja har ansvar for å tilberede kaker til tilstelninger ved skolen som familiehelgen, julekaker til jul og Senkveld (arrangement med elever på skolen hver tirsdag).

Linjeturer

Spennende studietur til OsloParis og Brussel. I Oslo har vi pleid å besøke diverse bedrifter for inspirasjon og opplevelser. Det blir også ulike dessert- og bakekurs i løpet av turen. 

Noen av de plassene vi skal besøke i Oslo er Pascal, Freia sjokoladefabrikk og Mathallen. På studieturen til vakre Paris skal vi lære å lage franske makroner, baguetter og croissanter. Dette blir en spennende og lærerik tur med mange søte godbiter og opplevelser.

Tenk å få lære å lage konfekt av selveste Sverre Sætre. Gull fra både kokke – VM og kokke -OL🤩En spennende, lærerik og søt dag for linja Baker & Konditor. Husk at Karmøy Folkehøgskule er skolen hvor du velger 2 linjer. Dette betyr at dersom du velger linjen Baker & Konditor – så velger du en av disse linjene i tillegg: BRO Afrika – BRO Sør Amerika – Friluftsliv Sjø – Matglede – Reiseliv & Italiensk – wCare Miljø Solidaritet – Puls Trening Helse.Du kan nå søke skoleplass ved Karmøy Folkehøgskule. Sjekk ut vår hjemmeside www.karmoy.fhs.no eller våre sider på www.folkehogskole.no/skole/karmoy.

Publisert av Karmøy Folkehøgskule Onsdag 12. februar 2020
https://www.facebook.com/64521300927/videos/2874155036010373

Pris: kr. 22 000,- inkludert tur til Oslo, Paris og Brussel.
Tillegg: Utgifter til mat på studieturen.

Oppstart: 22.08.2021

Les hva tidligere elever sier om linjen

Lærerikt og smakfullt linjevalg

“Jeg hadde nesten ikke bakt noe før jeg kom hit, men elsker å spise kaker, og i løpet av et år har jeg bakt mer enn jeg kommer til å bake til sammen for resten av livet mitt! Jeg fikk teste ut alt fra gjærbakst til festkaker, småkaker og alt annet baking har å by på. Jeg lærte meg mye forskjellige teknikker og enkle oppskrifter jeg kan bruke i hverdagen, i tillegg til litt mer kompliserte kaker og å bruke redskap jeg ikke kunne navnet på en gang. Jeg fikk prøve å lage brioche, «karmøykaka» og hvordan å pynte kaker så de ser litt mer innbydende ut. Marsipanpynting og fondantpynting var definitivt en utfordring, men gøy var det! Jeg gikk i en ganske liten klasse som ble veldig sammenspleiset. Jeg gledet meg alltid til tirsdagene, med god stemning, sosialisering, allsang og dans innimellom all bakingen. Toppen av kransekaka var jo vår utrolig tålmodige, gode, søte, snille lærer! Linjeturen gikk til Oslo der vi besøkte forskjellige bakeri og smakte på kaker. Høydepunktet var kurset med selveste Pascal! Det var lærerikt, og vi fikk spise kaker til vi holdt på å sprekke! Baker & Konditor passer for alle ferdighetsnivåer. Hvis du nesten aldri har bakt før som meg, får du en god mulighet til å utvikle deg og du får akkurat så mye veiledning som du selv ønsker. Hvis du er på et litt høyere nivå, får du frihet til å eksperimentere litt selv. Tusen takk for et smakfullt år!”

Jenny Otelie Drag Mikalsen
Hygge og nytte

“Baker & Konditor var en supergøy linje. Vi var en super gjeng med mye lek og gøy. samtidig som vi bakte noen fantastiske bakverk! Også bakte vi også da, og det ble noen fantastiske bakerverk! Det var også gøy å servere bakverket til de andre elevene og få skryt.”

Vetle Tangset